Μια σύντομη, αλλά ουσιώδης, επισκόπηση από τη Ράνια Μιχελή πάνω στον α’ τόμο του μνημειώδους έργου της Ανν Μπάρινγκ
- Το βιβλίο της Άνν Μπάριγκ σταθμός στη διεθνή βιβλιογραφία, είναι κραυγή αγωνίας και αλήθειας για το μέλλον του ανθρώπου και του πλανήτη.
- Μας λέει ότι για την επιβίωσή του από μια 6η μεγάλης ισχύος ή ολοσχερή καταστροφή (τα σημάδια της οποίας είναι πλέον τόσο εμφανή) πρέπει να αλλάξει πορεία. Πρέπει να ξαναδεί αλήθειες που ξεχάστηκαν, που παρερμηνεύτηκαν…, που χρησιμοποιήθηκαν σαν άλλοθι ή που περιχαρακωμένες έγιναν δύναμη επιβολής στα χέρια αδαών, ανόητων, μετριοτήτων… προς εξυπηρέτηση συμφερόντων παντός είδους.
- Το ιερατείο των τριών δογματικών θρησκειών (Ιουδαϊσμού – Χριστιανισμού – Ισλάμ) παραποίησε συστηματικά την φυσική τάξη των πραγμάτων και ο εκφυλισμός είναι έκδηλος σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
- Ο άνθρωπος θα επιζήσει και μαζί του ο πλανήτης, εφόσον μεταμορφωθεί θεμελιακά, αυτή η μεταμόρφωση πρώτα απ’ όλα σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίσει ποιος είναι, το «Γνώθι σ’ αυτόν» των Δελφών, να δει το κατάντημα στο οποίο περιήλθε από άγνοια; Από απληστία; Από έλλειψη αξιών και ηθικής και βέβαια από έλλειψη παιδείας για τους νεοέλληνες και αποκοπή τους από τη γνώση των αρχαίων Ελλήνων είναι κεντρικό σημείο παρακμής.
- Είναι αναγκαίο το ανθρώπινο όν να γνωρίσει και να κατανοήσει τα μεγάλα μυστικά της φύσης, των μυστηρίων της ζωής αλλά και του σύμπαντος κόσμου. Πρέπει να γνωρίσει τον κατά Πλάτωνα ψυχή του κόσμου που είναι η ψυχή της δημιουργίας (Τίμαιος).
Την ενέργεια της φύσης και της ύπαρξης και τα καλά κρυμμένα μυστικά της
- Πρέπει οι Έλληνες και όσοι ζουν σ’ αυτόν τον χώρο να γνωρίζουν ότι περπατάνε και ζούνε σ’ έναν ιερό τόπο, γεμάτο ενεργειακές Πύλες, υπέροχα τοπία γεμάτα συμβολισμούς, εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία… τα ανθρώπινα δικαιώματα…
- οι έννοιες του Νόμου και του Δικαίου της Αρετής, εδώ Απολογήθηκε ο Σωκράτης… όπως οι κορυφαίοι όλων των εποχών, όλου του κόσμου.
- Εδώ ο Πλάτωνας έγραψε την Πολιτεία του.
- Εδώ ο Περικλής έγραψε τον επιτάφιο τιμώντας τους νεκρούς του τότε παγκοσμίου πολέμου (Πελοποννησιακού).
- Οι Έλληνες κακομεταχειριστήκαμε τον τόπο μας και μας διδάσκει δια της τιμωρίας.