Ο Τεχνητός Άνθρωπος (Μέρος-Ι)

υπό Wilfried Nelles, 29 Ιανουαρίου 2022

 • Υπάρχει μια λογική σε όλη την παράλογη κρίση της Corona – μια αλήθεια σε όλα τα ψέματα; Φαίνεται σαν όλα να δείχνουν προς μια παγκόσμια πληγή, μια κοινή πληγή ή κατάσταση του νου που πυροδοτεί αυτόματα αυτό το παράλληλο παγκόσμιο αντανακλαστικό, βήμα προς βήμα. Είτε πρόκειται για τον Ντρόστεν, τη Μέρκελ, τον Μακρόν, τον Τζόνσον ή τον Μπάιντεν: Είναι σταυροφόροι σε έναν πόλεμο που η ανθρωπότητα διεξάγει κρυφά εδώ και πολύ καιρό και τώρα περνάει από την ψυχρή στην καυτή φάση. Ο εχθρός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν τον ιό.

 

 • Πρόκειται για την ανθρώπινη φύση ή το φυσικό ανθρώπινο ον, για τη θανάτωσή του και την αντικατάστασή του από ένα τεχνητό ανθρώπινο ον. Η φύση είναι ο πραγματικός εχθρός.
  Φυσικά, μπορεί κανείς να βρει πολλές ιδιαίτερες λογικές από τη σκοπιά ενός συγκεκριμένου ενδιαφέροντος: τη λογική του φόβου, και όχι μόνο αυτού που δημιουργείται και υποκινείται από “τα πάνω”, αλλά και του φυσικού ανθρώπινου φόβου της ασθένειας και του θανάτου και του αποκλεισμού από την κοινωνική συναίνεση. Επίσης, τη λογική του φόβου των κυβερνήσεων να μην κάνουν κάτι λάθος αναφορικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη μετάδοσή του ιού στον πληθυσμό, για να μπορέσουν να κυβερνήσουν καλύτερα (“govern on”). Τη λογική των μέσων ενημέρωσης να χρησιμοποιούν σενάρια καταστροφής για να προσελκύσουν την προσοχή και να δημιουργήσουν κολοσσιαίες εκδόσεις. Η λογική των αμύθητων κερδών των μεγάλων εταιρειών και της επέκτασης της οικονομικής δύναμης και των πολλών επιμέρους οικονομικών συμφερόντων που παίζουν ρόλο. Η λογική της επαγγελματικής καριέρας πολλών επιστημόνων, πολιτικών, δημοσιογράφων. Η λογική μιας πολιτικής που έχει ξεστρατίσει και δεν μπορεί πλέον να γυρίσει πίσω χωρίς να παραδεχτεί την πλήρη αποτυχία της – ή η λογική ενός διαλυμένου, υπερ-γραφειοκρατικοποιημένου συστήματος υγείας, και πολλά άλλα.

 

 • Ωστόσο, όλα αυτά δεν εξηγούν τη σχεδόν παγκόσμια ομοφωνία που κυριαρχεί στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που παρατηρείται σε αυτή την κρίση. Όσο σημαντική κι αν είναι η δύναμη του χρήματος, το γεγονός ότι όχι μόνο μεμονωμένες εφημερίδες ή η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά πρακτικά όλα τα έντυπα, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, μεταπηδούν από τη μια μέρα στην άλλη σε ένα αφήγημα για την πανδημία και ότι σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι, που κατά τα άλλα δεν αποφεύγουν καμία μάχη, συμμετέχουν ευλαβικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από τη δύναμη αυτών των συμφερόντων. Το ίδιο ισχύει και για τις ενέργειες των πολιτικών, οι οποίοι, αν εξαιρέσει κανείς τα λεγόμενα “δεξιά λαϊκιστικά” κόμματα, αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει μόνο μία εξήγηση γι’ αυτό: αυτά τα συμφέροντα ή ο ίδιος ο ιός πρέπει να χτυπήσουν ένα κοινό ευαίσθητο σημείο, μια πληγή ή μια κοινή για όλους ψυχική κατάσταση, η οποία πυροδοτεί οιονεί αυτόματα αυτό το αντανακλαστικό ιδίου επιπέδου.

 

 • Όταν πήγα στο φούρνο το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 2021, υπήρχε στον πάγκο ένα φύλλο χαρτί τυπωμένο με παλιά γερμανικά γράμματα. Διάβασα τον τίτλο και μου κίνησε την περιέργεια: “Ψαλμός 91” έγραφε, και κάτω από αυτόν τον τίτλο υπήρχε το κείμενο:
Όποιος κατοικεί στο καταφύγιο του Υψίστου
θα αναπαυθεί στη σκιά του Παντοδύναμου.
Θα πω για τον Κύριο:
“Αυτός είναι το καταφύγιό μου και το φρούριό μου,
ο Θεός μου, στον οποίο εμπιστεύομαι.
Αυτός θα σε σώσει
από την παγίδα του πετεινού
και από τη θανατηφόρα πανούκλα.
Θα σε σκεπάσει με τα φτερά Του
και κάτω από τις φτερούγες Του θα βρεις καταφύγιο
Η πίστη Του θα είναι η ασπίδα και το προπύργιό σου.
Δεν χρειάζεται να φοβάσαι τον τρόμο της νύχτας,
ούτε το βέλος που πετάει την ημέρα,
ούτε την πανούκλα που σέρνεται στο σκοτάδι,
ούτε την πανούκλα που μαίνεται το μεσημέρι”.
 • Αυτή λοιπόν είναι η “ιδέα προστασίας από την Corona” του αρτοποιείου Heinen, σκέφτηκα και πήρα το χαρτί μαζί μου στο σπίτι. Όταν διάβασα όλο το κείμενο μετά το πρωινό μου και το άφησα να επιδράσει σε μένα, παρατήρησα πώς μια βαθιά ηρεμία προέκυψε μέσα μου. Αυτό που ήταν γραμμένο εκεί ήταν αλήθεια. Σε αυτό το αρτοποιείο, κανένας εργαζόμενος δεν φοράει μάσκα, ούτε υπάρχουν πλαστικοί διαχωριστικοί τοίχοι. Αυτός που αναπαύεται στον Θεό είναι προστατευμένος. Όχι, βέβαια, από το να μολυνθεί από την Corona, όπως δεν προστατεύεται και από οποιοδήποτε άλλο είδος ασθένειας, από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή από τον θάνατο, με όποιον τρόπο κι αν έρθει. Σώζεται επειδή δεν ταυτίζεται με αυτό το σώμα, αυτή τη γήινη ζωή, τη σάρκα. Δεν ξέρω αν αυτό εννοούσαν ή αντιλαμβάνονταν οι συγγραφείς αυτού του Ψαλμού ή εκείνοι που τον προσεύχονταν. Ίσως να το καταλάβαιναν κυριολεκτικά, αλλά αυτό είναι το πνευματικό νόημα σε αυτό. Και είναι ένα άλλο ερώτημα κατά πόσον είναι ακόμη δυνατό για εμάς να αναπαυθούμε στον Θεό και έτσι να γίνουμε κοινωνοί αυτής της προστασίας.

 

 • Η προσευχή μας σήμερα είναι διαφορετική. Δεν απευθύνεται στον Θεό, αλλά στην επιστήμη, στην περίπτωση της Corona στον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας σώσει “από την παγίδα του πτηνοτρόφου και από κάθε καταστροφή, από την πανούκλα που σέρνεται στο σκοτάδι, από την πανούκλα που μαίνεται το μεσημέρι”. Ακόμα και ο Πάπας συμμετέχει σε αυτή την προσευχή, εμβολιάζοντας δημόσια και ζητώντας από όλους τους πιστούς να κάνουν το ίδιο. Η σωτηρία δεν απευθύνεται στην ψυχή -ακόμη και στην εκκλησία-, αλλά μόνο και αποκλειστικά στο σώμα, όσο παλιό και εύθραυστο κι αν είναι αυτό. Αυτό που πρέπει να επιβιώσει δεν είναι το αιώνιο, αλλά το εφήμερο – δεν πρέπει πλέον να επιτραπεί να χαθεί. Ή τι άλλο σημαίνει όταν εμβολιάζονται άνθρωποι ηλικίας 100 ετών και όλος ο κόσμος χειροκροτεί, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες των πρώτων εμβολιασμών και παρακολουθείται στην τηλεόραση; Έχει ξαναγίνει ποτέ εμβολιασμός ζωντανά στην τηλεόραση;

 

 • Τα Χριστούγεννα του 2020, το φως δεν εκπορεύτηκε από τη γέννηση του θείου παιδιού και το μήνυμά του για αιώνια ζωή. Προήλθε από την ανακάλυψη ενός υποτιθέμενου προστατευτικού εμβολίου, το οποίο η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτήρισε “λαμπρή κίνηση σκακιού της ανθρωπότητας” και ο Γερμανός υπουργός Παιδείας, Επιστημών και Έρευνας “θρίαμβο της επιστήμης”. Το σιωπηρό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα ήταν: Νικάμε τον θάνατο. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή, αλλά η ανακάλυψη των γενετικών εμβολίων το δείχνει: σύντομα, κανείς δεν θα πεθαίνει πια από Corona. Επιπλέον, ό,τι ισχύει για αυτόν τον “κακόβουλο ιό” θα ισχύει για όλες τις ασθένειες στο όχι πολύ μακρινό μέλλον: θα τις νικήσουμε όλες και θα νικήσουμε και τον θάνατο.

 

 • Θα αποφύγω μια πιο λεπτομερή επεξεργασία για το γεγονός ότι “εμείς” δεν νικήσαμε τίποτα και ότι οι εμβολιασμοί αποδεικνύονται σταδιακά μια κενή υπόσχεση. Σε χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τουλάχιστον τόσο εμβολιασμένοι όσο και ανεμβολίαστοι μολύνονται, επίσης και σε σχετικούς αριθμούς. Δέκα μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, πρέπει να γίνει ένα “booster”, δηλαδή ένας επανεμβολιασμός. Το γεγονός ότι αυτό το αναμνηστικό εμβόλιο πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε έξι, ίσως και τρεις μήνες, λέει τα πάντα για την υποτιθέμενη προστασία 99% που μας υποσχέθηκαν νωρίτερα φέτος και στην οποία εξακολουθούν να πιστεύουν σχεδόν όλοι οι εμβολιασμένοι. Αυτό που πουλήθηκε ως επιστημονική αλήθεια, πριν από μισό χρόνο, εξαργυρώνεται σιγά-σιγά – αλλά πολύ κρυφά. Όποιος αποκτά ολοκληρωμένη και σοβαρή πληροφόρηση επί του θέματος το γνωρίζει ούτως ή άλλως, και οι άλλοι δεν θέλουν να το ξέρουν.

 


 

 1. Υ.Γ.  ΤΟ ΜΕΡΟΣ-ΙΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2023
 2. Υ.Γ.  Το άρθρο του συγγραφέα, που ευγενικά μάς παρεχώρησε για δημοσίευση, μεταφράστηκε από τα Αγγλικά (υπάρχει και στα Γερμανικά).
 3. Υ.Γ.  Τα επώνυμα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους.

 

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.