Lifebooks: τα Βιβλία της Ζωής (…για τη Ζωή!)

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Βιβλία σε τι θέματα;

  • Ανθρώπινες σχέσεις, Μαθήματα Ζωής, Ψυχική και Πνευματική Υγεία, Αυτοβελτίωση

Με τι είδος γραφής;

  • Καταγραφή βιωμένης εμπειρίας, επιγνώσεις, διδάγματα, νέες ιδέες, καινοτομικές λύσεις

Πόσο διαρκεί η συγγραφή;

  • 3μηνο συνεργασίας με τον επιμελητή, για συγκρότηση του υλικού και διορθώσεις.

Μοιραστείτε τη Σοφία της Καρδιάς σας, ως συν-δημιουργός του πρώτου Lifebook!

  • H Συνάντηση με τη Ζωή στα 50! σας προσκαλεί να μεταβάλλετε Τρόπο Σκέψης, αναφορικά με το πέρασμα της ηλικίας, αρχίζοντας συνειδητά να εκτιμάμε νέες δυνατότητες, που έρχονται για τη βίωση μιας Ώριμης Ελευθερίας.
  • Καθώς περνούν τα χρόνια, αρχίζουμε να αποκτούμε προοπτικές που δεν υπήρχαν όταν ήμασταν νεότεροι. Βλέπουμε τα κομμάτια της ζωής να μπαίνουν στη θέση τους, να ξεκαθαρίζουν τα μυστήρια, και όσο μεγαλώνουμε, τόσο η ζωή αρχίζει να αποκτά νόημα.
  • Μια φορά κι έναν καιρό, οι αποφάσεις σας εξαρτιόνταν από τις γνώμες των άλλων, από το αυτοκίνητο που οδηγούσατε, μέχρι τον τρόπο που κόβατε τα μαλλιά σας, τα ρούχα που αγοράζατε, ακόμη και σε ποια σχολή πανεπιστημιακή θα φοιτούσατε. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, αυτού του είδους η σκέψη, πιθανώς να μοιάζει παρωχημένη και “άδεια”.
  • Τίποτα, ίσως, δεν είναι πιο σημαντικό από την οικοδόμηση σχέσεων με την οικογένειά μας και τους φίλους, και στα χρόνια της διαμόρφωσής μας, είμασταν τόσο επικεντρωμένοι στο χτίσιμο καριέρας που τέθηκε πάνω από την εμβάθυνση των προσωπικών μας σχέσεων, την οικογένεια και τη φροντίδα εαυτού.
  • Τώρα πλέον σάς παρέχεται η ευκαιρία σας να δείτε την επόμενη γενιά να ενηλικιώνεται, να αυτονομείται ή όχι και να μοιραστείτε λόγια επιγνωστικά, συνειδητά ψήγματα σοφίας, που έχετε αποκτήσει στην πορεία. Όσο μεγαλώνετε, τόσα περισσότερα γνωρίζετε, η ζωή, άλλωστε, είναι το απόλυτο “εκπαιδευτικό ίδρυμα”. Είναι προνόμιο να διασταυρώνονται στιγμές της ζωής σας με τη δική τους και να είστε μέρος του δικού τους ταξιδιού στη ζωή.
  • Όλα αυτά τροφοδοτούν τη συνειδητοποίηση ότι η ζωή είναι για να βιώνεται στην ολότητά της, ίσως και στο έπακρο αυτού που μάς προσφέρει, αγκαλιάζοντας την ωρίμανσή μας, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα της γήρανσή μας, -τιμώντας τη ζωή που είχαμε μέχρι τώρα-, προσφέρουμε σε εμάς τους ίδιους την καλύτερη ευκαιρία να ζήσουμε πραγματικά χρόνια του “θερισμού”!
  • ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: στερεότυπα μέσης ηλικίας, κλιμακτήριος, αλλαγές στο σώμα, υπέρβαση διαχωρισμών, απομυθοποίηση της επιτυχίας ή αποτυχίας, απώλειες που διδάσκουν, παιδιά που φεύγουν ή επιμένουν να μένουν, μεταλλαγή σεξουαλικότητας, συντροφικότητα, συνάντηση εαυτού στο καθρέφτη, αναζήτηση σκοπού, ο θερισμός του βίου, τρόποι υπέρβασης αδιεξόδων.